Javítsd meg az életed drasztikusan, ezekkel a lenyűgöző önsegítő tippekkel!

Javítsd meg az életed drasztikusan, ezekkel a lenyűgöző önsegítő tippekkel!

 

Az önismeret a személyes fejlődés fontos része. Figyelned kell arra, hogy mit teszel nap mint nap, és miben tudsz és kell fejlődnöd. Az önismeret egy csodálatos eszköz arra is, hogy többet tudj meg magadról. Amikor önismeretre teszel szert, az erősségeid és a hibáid elkezdenek felszínre törni, és kénytelen leszel számot vetni velük.

 

Kutass és tanulj másoktól. Amikor egy célért dolgozol az életedben, keress meg másokat, akik vagy a célodért dolgoznak, vagy már elérték azt. Ők nem csak támogatást tudnak nyújtani és válaszolni a kérdésekre, de példaként szolgálhatnak arra, hogy pontosan mit kell vagy nem kell tenned a siker érdekében.

 

A legjobb módja annak, hogy segíts magadon, ha több időt töltesz pihenéssel. Sokszor az emberek azért kapnak depressziót vagy szorongást, mert túlterheltek. Ha akár csak egy órát is szakítasz a napodból arra, hogy csak pihenj, olvass egy könyvet vagy nézz tévét, az elméd stabilabban képes lesz a fontos dolgok kezelésére.

 

Az egyik legfontosabb módja annak, hogy mentálisan és fizikailag is vigyázz magadra, abból fakad, hogy egészséges egyéniség vagy. Ez azt jelenti, hogy figyelemmel kell kísérned és odafigyelned a táplálékbevitelre, valamint aktívnak kell lenned és rendszeresen sportolnod kell. A megfelelő táplálkozás és a testmozgás hatására pillanatok alatt jobban fogod érezni magad.

 

Találj egy bajnokot, aki segít elkötelezni magad, és aki bátorít, amikor küszködsz. A bajnoka lehet valaki, aki közel áll hozzád a magánéletedben, egy szakmai fejlődési tanácsadó vagy egy megbízható mentor a munkahelyeden. Ennek a tippnek az a lényege, hogy biztosítson egy erős támogató mechanizmust, amely segít abban, hogy koncentrált és elkötelezett maradj a személyes fejlődési céljaid iránt.

 

Ne gondolj már annyit magadra. Lehet, hogy ez ellentmondásosnak tűnik, de ha elkezdesz arra figyelni, hogy mit tehetsz másokért ahelyett, hogy annyira aggódnál magad miatt, jó dolgok történhetnek. Mások elismerése, amikor önzetlen tetteket hajtottál végre, csak hab a tortán, és javítani fogsz azon is, ahogyan magadra tekintesz.

 

Ahhoz, hogy biztosan tartsd magad a céljaidhoz, dolgozz ki egy tervet, és írd le. Nagyobb valószínűséggel teljesíted a céljaidat, ha papírra vetetted őket. Az ellenőrzőlista kiváló ötlet, mert így kipipálhatod a céljaidat, ahogy teljesíted őket. Ha láthatóan látja, hogy mit értél el, az növeli az önbizalmat, és lehetővé teszi, hogy nekivágj a nehéz feladatoknak.

 

Te pozitívan vagy negatívan gondolkodsz? Hallgasd meg a belső hangodat a válaszért. Ha állandóan a negatívumokra koncentrálsz, akkor szabotálhatod az elérni kívánt célod eredményét. Hallgass arra a pozitív hangra, amely azt mondja, hogy képes vagy valamire, és hagyd figyelmen kívül azt a negatív hangot, amely azt mondja, hogy nem vagy képes.

 

A siker hét olyan titka van, amely valódi személyes fejlődést eredményez. Ezek az irány, a cél, a cselekvés, a reakció, a gyorsítás, a befejezés és a reprodukció. Menj végig ezeken a lépéseken sorban, és győződj meg róla, hogy sikeredet megosztod másokkal is. A siker valóságosabbá válik számodra, ha beszélhetsz róla.

 

Néha az emberek elveszettnek érzik magukat, és nem tudják, merre tart az életük. Ez arra készteti őket, hogy állást foglaljanak és dolgozzanak a személyes fejlődésükön. Ahhoz, hogy belevághass ebbe az izgalmas kalandba, az identitásod megújításán kell dolgoznod. Ezután könnyebben eldöntheted, hogy pontosan mit kell tenned, hogy jobb emberré válj.

 

Soha, de soha ne add fel! A személyes fejlődés egy folyamatos folyamat, amely egy életen át tart, és a fő változó az a pont, ahol éppen most vagy. Amikor az élet dob egy görbe labdát, kapd el, és lépj tovább. Soha ne add fel, és mindig előre fogsz haladni.

 

Légy a saját legjobb barátod. Ez lehet az egyik legjobb dolog, amit a személyes fejlődésedért tehetsz. Szeresd magad, és bánj úgy magaddal, ahogyan olyasvalakivel bánnál, akit vonzónak és szórakoztatónak találsz. Elég hamar elkezdesz megfelelni a saját elvárásaidnak, és azzá a személlyé válsz.

 

Függetlenül attól, hogy dolgozol vagy iskolába jársz, fontos, hogy igyekezz megőrizni az asszertív személyiségedet. Ha nem vagy erős, előfordulhat, hogy átgázolnak rajtad, ami csökkentheti az önbizalmadat, és növelheti a szorongásodat. Legyél erős és magabiztos, hogy csökkentsd az aggodalmaidat.

 

Amikor a személyes fejlődésről van szó, mindenképpen próbáld meg az összes aspektusodat egybefogni. Ez azért fontos, hogy ne legyen konfliktus önmagadban azáltal, hogy vagy fizikailag túl erős, vagy mentálisan túl erős próbálsz lenni. Ha ezeket az erőket egyformán tudod használni, akkor összességében erősebb leszel.

 

Mivel senki sem tökéletes, néha ki fogsz esni a diétás tervedből, és egészséges ételek helyett egészségtelen ételeket fogsz enni. A stressz megviseli a testedet, ezért ne stresszelj apróságok miatt.

 

Legyen egy támogató rendszer, amely segít az utadon. Vedd körül magad olyan emberekkel, akik olyan típusú dolgokat csinálnak, amilyeneket te is szeretnél, pozitív emberekkel. Ők tanácsot adhatnak neked, hogyan érheted el a céljaidat, te pedig megoszthatod velük a leckéket, amelyeket az odáig vezető úton tanultál!

 

Nagyszerű személyes fejlődési tipp, hogy mindig mutass tiszteletet a kormányodnak. Igen, a kormány nem tökéletes, és hibázik, de védelmet nyújt az embereknek minden lehetséges fenyegetéstől. Ezért mindig tartsd be az összes törvényét, beleértve azokat is, amelyeket igazságtalannak érzel.

 

Az önismeret igazán nagyszerű módja, ha minden egyes napot dokumentálsz. Mindig tartsál magadnál egy naplót vagy jegyzettömböt, és írd le részletesen, hogy mi történt az adott nap folyamán. Minél gyakrabban írsz, annál pontosabb lesz a beszámolód. Nézd vissza és olvasd át gyakran a naplódat; a büszkeségre vagy akár szégyenkezésre okot adó dolgok idővel kezdenek majd kirajzolódni. Dolgozz azon, ami nem tetszik, és a végén örülni fogsz az új hozzáállásodnak.

Ajánló
Kommentek
  1. Én